Nyheder fra Business Djursland

Ordinær generalforsamling

Den 15 marts afholdte vi generalforsamling i Kystvejens konferencecenter. Vi fik genvalgt vores tre bestyrelses medlemmer: Claus Elkjær, Rasmus Henriksen og Lars Hede samt suppleant Stig Wetterstrøm. Søren Stenberg blev valgt som ny suppleant og vi glæder os til samarbejdet. 

I formandens beretning fortalte Bjarne Nielsen om, hvordan vi har og forsat vil skabe værdi for vores medlemmer, blandt andet gennem netværk. Se den fulde beretning i videoen her.

Derefter kom aftenens keynote taler Grimur Fjeldsted på. I hans spændende og inspirerende foredrag, fortalte han om innovation, digitalisering og vigtigheden af altid at have fokus på menneskerne bag. Hans hovedbudskab var, at forandring ikke er let, og at vi med teknologien ikke skal erstatte mennesker, men lade den underbygge, det arbejde som kun vi mennesker kan lave. 

Aftenen sluttede af med en dejlig buffet på konferencecenteret, hvor der var god mulighed for at netværke og hygge. Alt i alt vil vi gerne sige tak for en fantastisk aften og vi håber at se jer alle og endnu flere til næste års generalforsamling.

TÆNK STORT

Den 19.april afholder vi i samarbejde med Lederne vores årlig Sammen står vi stærkere arrangement. Denne gang under titlen TÆNK STORT og med et fokus på digitalisering. Vi får blandt andet besøg af serieiværksætteren Tommy Ahlers, kendt fra løvernes hule på DR og grundlægger af ZYB. Han vil holde en times foredrag med mulighed for spørgsmål.

Arrangementet er gratis, men har en max kapacitet på 100 tilmeldinger og da mange billetter allerede er væk, opfordrer vi til, at du sikrer dig din billet hurtigst muligt. Se det fulde program og tilmeld dig her

Troels Lund Poulsen kommer til Djursland 

Beskæftigelsesministeren kommer til Djursland for at høre, hvad vi mener, der skal til for at sikre match mellem uddannelse, arbejdsmarked- og erhvervslivet. 


Så reserver allerede nu den 28. maj 2018 fra 15.30 - 18.00.

Lokation: Viden Djurs N.P. Josiassens Vej 44E 8500 Grenaa.
Arrangementet starter med at Leif Lahn byder velkommen sammen med Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og sammen giver de deres vurdering af erhverv- og arbejdsmarkeds udfordringer.

Derefter vil Bjarne Nielsen (formand Business Djursland) zoome ind på Djursland, og de konkrete udfordringer/muligheder vi har her, og hvordan der arbejdes med disse igennem kompetenceudvalget i Business Djursland

Ole Svit (direktør Viden Djurs) vil dernæst fortælle om Viden Djurs Skillz og de
gode partnerskabsaftaler med blandt andet med kommuner, Dansk Byggeri og Dansk industri.

Slutteligt vil repræsentanter fra Fagbevægelsen komme med deres input til dagens debat hvor der vil være mulighed for spørgsmål og indspark.

Kom med til en spændende eftermiddag med mulighed for at påvirke udviklingen af uddannelse, arbejdsmarkedet- og erhvervslivet på Djursland. Tilmeldingen til arrangementet vil senere blive lagt op på Business Djurslands hjemmeside, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Viden Djurs Skillz

Der er Jubel hos Viden Djurs. For selvom ungdomsårgangene bliver mindre, har det samlede optag på ungdomsuddannelserne nemlig slået alle rekorder. De unge på Djursland søger i højere grad til de lokale uddannelser. Viden Djurs er da også i konstant udvikling, for at sikre konkurrencedygtige og professionelle uddannelser med højt fagligt niveau.

Som et nyt tiltag, sikrer Viden Djurs Skillz de studerende to samtaler med virksomheder, der mangler praktikanter. Samtidig sikrer de også, at virksomhederne kommer i kontakt med minimum to topmotiverede og dygtige elever, som vil være et godt match for virksomheden.

Med tiltaget kommer der fokus på erhvervsuddannelserne for de unge og lige så vigtigt, den store talentmasse af unge, som virksomhederne på Djursland kan gøre brug af.

For mere information besøg Viden Djurs hjemmeside her

Ny iværksætteruddannelse

Fra idé til lokal- og specialproducerede fødevarer – skab ny forretning.

I et spændende samarbejde med Erhvervsakademi Dania og Kalø landbrugsskole har vi igangsat en nyt projekt: Iværksætteri i praksis - lokal- og specialproducerede fødevarer. En uddannelse for iværksættere.


Undervisningen består af 6 moduler og er tilrettelagt i samarbejde med Erhvervsakademi Dania og Kalø Landbrugskole, lokale fødevareproducenter og erhvervsforeninger.


Med sparring, undervisning og netværk får du en unik mulighed
for at udnytte det, du er bedst til og få hjælp til resten.


Læs mere på vores side om iværksætteri

Hjemmesiden under ombygning 

Vi håber I vil tage godt i mod vores nye hjemmeside. Vi er stadig i fuld gang med at skabe indholdet, så den bliver løbende opdateret. Der vil komme en masse ny information, hvor I blandt andet vil kunne læse om vores netværksklynger og politiske mærkesager. Vi har desuden et ønske om at opsatte en jobbank, så det bliver nemmere at rekruttere lokalt.

Med den nye medlemsoversigt, som snart kommer op, står vi stærkere sammen, da vi kan sikre væksten på Djursland ved at benytte de mange ressourcer, de andre medlemmer rummer. Benyt medlemsoversigten til at finde lokalt kvalitets arbejde næste gang du eksempelvis skal have nyt tag på eller købe kaffe til din virksomhed.

Tag et kig rundt og lad os gerne vide, hvad du synes. Forslag til, hvad der kan skabe værdi for jer som medlemmer, er guld værd.

Vi håber dette vil være med til, at vi som medlemmer sammen kan stå stærkere.

Silicon Valley-kulturen kommer til Djursland 

Få inspiration i særklasse, der kan give stor gevinst på flere måder.
Skal din virksomhed være på forkant med udviklingen og tilfredsstille kundernes og medarbejdernes behov i fremtiden?

På mange områder er Silicon Valley mange år foran, og vi henter derfor nu viden og inspiration derfra til Østjylland.

Mangaard Travel Group, coachen Morten Toft og Innovation Center Denmark arrangerer en konference onsdag 21. februar kl. 13.00-16.30 på Langsøgaard ved Rønde, der tager lidt af Silicon Valley til Østjylland indenfor emner som digitalisering, innovation og mindset.

Senere på året venter muligheden for at tage med på en erhvervsrejse til netop verdens Tech-hovedstad.

Konferencen vil byde på oplæg fra Søren Juul Jørgensen, direktør for Innovation Center Denmark, Steffen Vestergaard, netværksdirektør i Connect Denmark,René Damkjær, Regional Program Officer i Innovationsfonden, samt Grimur Fjeldsted, Digital Transformation & Innovation Advisor.

Læs mere her og tilmeld
her

Erhvervsakademi Danias deltids akademiuddannelser

Vil du viderebygge på faglige kompetencer eller
blive autoriseret mens du er i job?

Med Erhvervsakademi Danias deltids akademiuddannelser i VVS-installation eller El-installation får du mulighed for at opnå autorisation, mens du er i
beskæftigelse. Uddannelsen er fleksibel og på samme tekniske niveau som
fuldtidsuddannelsen, således at du kan opnå høje faglige kompetencer.

Startdato el-installatør: 21/3 2018. Startdato VVS-installatør: 15/3 2018

læs mere her og her

Spændende bestyrelsesposter i professionelle vand-bestyrelser

Få erfaring med professionelt bestyrelsesarbejde i et kommunalt ejet
selskab. Du kan lige nu blive kandidat til en post som kunderepræsentant i de to kommunalt ejede vandselskaber, AquaDjurs A/S i Norddjurs og Syddjurs Spildevand i Syddjurs.

En bestyrelsespost kan styrke dit netværk, dine kompetencer og dit cv.
Samtidig får du indflydelse på, hvordan 70 mio. kroner skal prioriteres hvert
år, hvem man skal samarbejde med, og hvordan strategien skal se ud for de næste mange år. Det har betydning for Djurslands vandmiljø, områdets omdømme og vores alles økonomi. 


Valgperioden er fire år fra april 2018 i Syddjurs Spildevand og tre år
i AquaDjurs. Der skal vælges to kunderepræsentanter, der sidder i bestyrelsen sammen med to medarbejderrepræsentanter og fem, der er udpeget af byrådet.

Læs mere om valget, bestyrelsesarbejdet og reglerne for at stille op som kandidat på vandselskabernes hjemmesider www.aquadjurs.dk og www.syddjursspildevand.dk. Her kan du også melde dig som
kandidat i perioden 17. januar-17. februar. Spred gerne dette budskab til andre, du tænker kunne være interesserede.

Den effektive håndværker

Kom med til et gratis morgenmøde hos Erhverv Randers onsdag d.28 februar kl. 7.00-9.30, hvor vi skal høre om, hvordan virksomheder arbejder med struktur og effektivisering på en måde, som gør hverdagen lettere og samtidig giver gladere kunder. Vi ser blandt andet på:
·Smarte (digitale) værktøjer fx brugen af mobilepay til fakturering (Proløn/Intempus)
· Rekruttering af de ”rigtige” medarbejdere (Jobcenter Randers)
· Garantier og sikkerheder (Vækstfonden/Sparekassen Kronjylland)
· Ejerskifte og virksomhedssalg (Kvist&Jensen)
· Struktur og ledelse i din hverdag (INDKOM)
Slutteligt vil der være mulighed for sparring og networking med andre håndværker virksomheder og udbydere af ydelser.
Læs mere og tilmeld dig
her

Vores nye kommunikationsmedarbejder

Vi kan med glæde meddele, at vi har fået flere kræfter på holdet i form af vores nye kommunikationsmedarbejder. Christine vil fremover være med til at styrke kommunikationen mellem os og medlemmerne, samt skabe indhold til hjemmesiden.
Christine blev valgt ud fra et felt af kvalificerede ansøgere, hvor vi prioriterede relevante egenskaber som kendskab til sociale medier, innovativ tankegang og en personlighed, som gik godt i spænd med resten af holdet. Vi ser meget frem til samarbejdet med Christine og håber I vil tage godt i mod hende.

Nytårskur 

Fredag 5. januar havde vi inviteret alle med interesse i erhvervsudviklingen på Djursland til Nytårskur på toppen af Djursland, hvor vi efter at have ønsket hinanden Godt Nytår fik Netværket og blev klogere på hvordan Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune ser mulighederne for erhvervsudvikling i 2018. Også formanden gav en kort status på Business Djursland i foreningens første 11 måneder, samt løftede sløret for "DET INNOVATIVE DJURSLAND" der skal samle og løfte vækstmulighederne for Djursland i fremtiden. 


Tak for nogle hyggelige timer til jer alle der deltog.

Erhvervsprisen 2017

Business Djursland er stolte af alle 21 Gazeller på Djursland, hvorfor vi uden hensyntagen til om de er medlem eller ej i Business Djursland, har valgt at nominere alle Gazeller på Djursland til prisen.


Prisen gik fuldt fortjent til Kystvejens Konferencecenter i Grenaa der havde modtaget godt 20% af de afgivne stemmer. Sammen med stemmerne fulgte denne karakteristik af Kystvejens Konferencecenter; 


"Det er et hyggeligt sted at komme, og det er med til at repræsentere Djursland på en positiv måde for gæster udefra. Samtidig er det fedt, at virksomheder har deres daglige gang i huset. Her er ikke bare liv - her er erhvervsliv!"


STORT TILLYKKE med æren og prisen, som vi håber kan inspirere til fortsat udvikling for jer og alle os andre der driver virksomhed på Djursland.

Ét helt innovativt Djursland

Business Djursland er på vej med DET INNOVATIVE DJURSLAND.


Det innovative Djursland lanceres i 2018 og vil være et bredt samarbejde med deltagelse af kommuner, videninstitutioner, fagbevægelse, væksthuset og med Business Djursland som facilitator. 


Nogle inspirerende og innovative mennesker satte sig i oktober sammen til et afdækkende møde i oktober 2016, og kunne konstatere, at der stadig mangler fokus på helheden Djursland, da særligt kommunerne markedsføre erhverv med fokus på egen kommune og ikke som et samlet Djursland. 


”Vi mangler den fælles fortælling, strukturering af information- og erhvervstilbud, samt ikke mindst den fælles koordinerede branding af erhvervsmulighederne på Djursland udtaler formand Bjarne Nielsen”.

Cirkulært innovationsnetværk

Business Djursland og uddannelsesinstitutionen Viden Djurs etablerer i 2018 sammen med Syddjurs Kommunes Erhvervsafdeling et cirkulært innovations-netværk på Djursland. Det overordnede formål med netværket er at accelerere den cirkulære økonomi's potentialer på Djursland, så der bliver skabt vækst og arbejdspladser på en bæredygtig måde.


Netværket har plads til op til 20 virksomheder, som bibringes viden og
kompetencer til at afdække egen virksomheds potentialer inden for cirkulær
økonomi, indgå nye partnerskaber og udvikle cirkulære produkter og løsninger.

Er du interesseret og vil vide mere om netværket, kan du kontakte Erhvervskonsulent Bine Boldsen på mail eller formand Bjarne Nielsen ligeledes på
mail

Flere tværfaglige netværk skabt

Bestyrelsesmedlem i Business Djursland Lars Hede, der er formand for netværksudvalget udtaler; ”Vore antagelser om at virksomhederne på
Djursland ikke ser- og arbejder med kommunegrænser, og gerne vil netværke med henblik på at vækste den enkelte, virksomhederne- og Djursland beretter at der er stor interesse for det nyligt etablerede tværfaglige netværk, og vi har i
skrivende stund nu etableret 3 tværfaglige netværk, og vi ønsker ligeledes på
sigt at arbejde med at skabe nogle faglige netværk- og klynger der sammen kan
løfte opgaver den enkelte ikke kan”.


Er du interesseret og vil vide mere om vore tværfaglige netværk, eller har du idéer til fremtidige faglige netværk- og klynger kan du kontakte Lars Hede på mail.

Vinderen af årets innovationcamp

Vindergruppe kåret!

Gennem ugen har eleverne på VID-Gymnasier været i gang med iCamp-projektet, og nu er en vinder endelig fundet, gruppe 7!


Der har været stor intensitet blandt grupperne, mange af grupperne er kommet op med gode løsninger, men der kan kun være 1 vinder af Innovationsprisen.


Vindergruppen vandt på baggrund af den bedste innovationsidé.
Gruppen formåede at arbejde rigtig godt sammen, som vi har dokumenteret hele vejen igennem iCampen. Det gode samarbejde mellem hhx og htx har gjort, at de kunne komme med en god og helstøbt løsning til deres virksomhed, Grenaa Havn.

Vindergruppen er altså gruppe nr. 7 bestående af Regitze, Camilla, Dunia, Cecilie, Oliver, Mads, Kathrine, Robin og Sebastian fra 1.m og 1.kity.
Gruppe 7 var så heldige og dygtige, at de både vandt Innovationsprisen og publikumsprisen. Stort tillykke!


Ved udgangen af november foretages med hjælp fra IT-forum og Væksthuset en ”Digital Matchning”, hvor de mange deltagende virksomheder, kan blive hjulpet videre med de tilbudte løsninger.

Formanden for Business  Djursland udtaler; "Vi ser frem til at se idéerne implementeret i virksomhederne og blive til vækst  for Djursland" 

Nyheder i øvrigt 

Business Djursland sørger også for at du altid nemt kan finde det seneste nye fra henholdsvis Syddjurs- og Norddjurs Kommune, og dette kan du gøre via nedenstående links til henholdsvis Erhvervsservice Syddjurs og Erhvervsservice Norddjurs.

Artikler fra Business Djursland

Herunder kan du se- og læse vore artikler i Erhverv Djursland.

En del af et stærk netværk

Ønsker du også at blive en del af "DET INNOVATIVE DJURSLAND" så meld dig ind i Business Djursland ved at klikke  her.