Nyheder fra Business Djursland

Hvor der er vilje er der vej

Business Djursland, arbejder målrettet på at sikre erhvervslivet de rigtige kompetencer nu- og i fremtiden.

Dette sker i regi af vores unikke samarbejde. Vores kompetenceudvalg som er et udvalg bestående af viden- og uddannelsesinstitutioner som Viden Djurs og Erhvervsakademi Dania, og ikke mindst LO Djursland.

Djursland er på mange måder unik men et eller andet sted alligevel bare gennemsnitlig. Vi er som de fleste steder i Danmark, der har erhverv som på Djursland. Vi er præget af mangel på faglærte, mangel på højtuddannede ingeniører, samt mangel på ægtefællejob og sikkert meget andet, men ... Djursland har også sine succeshistorier, men de kan blive endnu flere, så jeg tænker lige højt .. 

Ét Djursland for Erhverv- og beskæftigelse.

Mennesker udenfor vores skønne halvø, samt masser af de der bor her, og specielt hele Erhvervslivet tænker ikke Djursland som Norddjurs- og Syddjurs Kommuner - De tænker Djursland. 


I min verden er den største fejl vi har begået i nyere tid, at vi ikke benyttede muligheden for at skabe én kommune da vi havde muligheden tilbage i 2007. Men det er nok ikke ligefor, at vi ændrer dette, da det jo for nogen, der nyder godt af, at vi er to kommuner, er en hellig ko.


MEN vi har stadig muligheden for at skabe en fælles Erhverv- og Arbejdsmarkeds sektion på Djursland, hvor der er en klar Erhvervsstrategi for de næste 3 – 5 år med tilhørende klare handlingsplaner!


Så vil vi nemlig også kunne blive meget mere klare i spyttet på de kompetencer "vi" skal tilbyde ledige, og derved have nogle klare spor, de kan vælge når de melder sig ledige, og endda med noget, der ligner garanti for job efterfølgende, da de så bliver en kompetent ressource for virksomhederne, og hvis virksomhederne så samtidig løfter de eksisterende medarbejderes kompetencer, så skaber det plads for de nye kompetente medarbejdere, så væksten på Djursland kan fortsætte.


Men vi har også en udfordring med tiltrækning af højtuddannet arbejdskraft fra udlandet, samt ægtefællejob til disse. Denne udfordring kan vi (som Danmark har gjort det før) løse i fællesskab med Staten og kommunerne for vi skal huske på at, 


INGEN KAN ALT, MEN ALLE KAN NOGET, OG SAMMEN KAN VI DET HELE


(HVIS VI VIL).


Vi vil i Business Djursland bearbejde- og samarbejde med de relevante politikere- og embedsfolk for gennemførelse af denne idé, da vi er helt overbevist om, at den kan være med til at sikre vækst på Djursland gennem en til enhver tid kompetent arbejdsstyrke. 

Beskæftigelsesministeren på arbejde på  


Djursland

Solen strålede over Djursland, da Kompetenceudvalget i Business Djursland 28. maj kunne byde vores Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen velkommen til en spændende dag på Djursland. Først afholdte Business Djurslands kompetenceudvalg frokost med ministeren og Beskæftigelsesordfører Leif Lahn (S). Frokosten var tilberedt af de dygtige kokkeelever fra Viden Djurs, som fortalte om retterne og samtidig fik mulighed for at fortælle ministeren, hvad de så som de største udfordringer i uddannelsessystemet. Her blev der især lagt vægt på mangel på lærerpladser og derfor de mange elever, som er tvunget i skolepraktik på uddannelsessteder længere væk som f.eks. inde i Aarhus.

Derefter forsatte dagen på Aalsrode Tømrerfirma, hvor ministeren blev ledt igennem 109 års udvikling, og også måtte bevise at man som Beskæftigelsesminister er omstillingsparat, og kan lave lidt af hvert. 

Eftermiddagen tog sig afslutning tilbage på Viden Djurs, hvor vi havde inviteret til åbent debatmøde for alle interesserede. Vi var utrolig glade for at se, at så mange havde benyttet sig af muligheden og at restauranten derfor var fuld af engagerede deltagere. 


Debatten blev åbnet af Troels Lund Poulsen og Leif Lahn, som beskrev hvad de mente, er de største udfordringer ved uddannelsessystemet og forbindelsen til erhvervslivets efterspørgsler på kompetencer. Her blev det problematiseret af ministeren, at så mange har problemer med basisfærdigheder såsom at læse og regne. Beskæftigelsesordføreren så ligeledes et problem i at dem, som gerne vil efteruddannes er dem, som behøver det mindst, mens at det er svært at få dele af arbejdsstyrken overtalt til at tage kompetencegivende efteruddannelse.

Derefter overtog Bjarne Nielsen formand for Business Djursland. Han fortalte, hvordan vi i Business Djursland og især i vores kompetenceudvalg arbejder målrettet med at løfte kompetenceniveauet på hele Djursland. Dette gøres blandt andet i et unikt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og fagbevægelsen og her fortalte direktør for Viden Djurs Ole Svit også hvordan de tackler udfordringerne med at sikre match mellem uddannelserne og kompetenceefterspørgslen fra arbejdsmarkedet. Her var der god inspiration til implementeringstiltag til resten af landet blandt andet i forhold til den garanti, som tilbydes virksomheder i forhold til elever, som du kan læse mere om her


Herefter startede selve debatten og taletiden blev givet til salen. Deltagerne satte derfor dagsordenen i forhold til hvilke udfordringer som de mener, der er på Djursland. Herefter svarede Troels og Leif med deres synspunkter omkring mulighederne. Vi kom bredt omkring uddannelse, efteruddannelse, fleksibiliteten i det danske system og hvordan man er nødt til, at have fokus på at skabe kompetencer allerede i folkeskolen.

Troels Lund Poulsen takkede slutteligt for et godt møde, hvorfra han tog konkrete råd og information. Han lovede også, at han gerne ville tage imod invitationen til at komme til Djursland igen, så vi kan fastholde et fokus på at matchet mellem uddannelsen og arbejdsmarkedet.

Vi fra Business Djursland vil også gerne sige tak til Troels Lund Poulsen og alle de fremmødte deltagere for deres engagement som resulterede i en alt i alt god og konstruktivt dag for Erhverv- og beskæftigelse på Djursland. 


Har du lyst til at høre mere fra mødet, var ErhversCast Djursland også tilstede og der vil derfor kommer en podcast fra dagen, som kan høres her.

Erhvervscast Djursland

Erhvervscast Djursland er en ny podcast, der fokuserer på erhvervslivet på Djursland og som går ind bag de korte nyheder, hurtige overskrifter og banale pointer. Hver måned udkommer der en ny podcast, hvor det primære indhold vil være samtalen med en interessant gæst eller besøget på en virksomhed. Det kan være en politiker, en virksomhedsejer, en konsulent eller en helt fjerde. Det er samtaler, hvor der bliver tid til at gå i dybden på en anden måde end i lokalavisen.

Det er gratis at abonnere på Podcasten gennem iTunes eller andre podcast-klienter. Derudover kan du høre podcasten og læse mere på deres hjemmeside (link)

I Business Djursland har vi stor interesse i alle tiltag, som sætter fokus på erhvervslivet. Vores formand Bjarne Nielsen afholdte derfor også et mødet med Semiosis, for at tilbyde hans hjælp i forbindelse med opstart af den nye erhvervs podcast. Dette resulterede et i bredere fokus hos podcasten, som nu omfatter hele Djursland. Vi vil altid gerne hjælpe vores nuværende og kommende medlemmer, så står du med en problemstilling stor eller lille, så tøv ikke med at kontakte os her på siden eller på telefon 87 52 18 06.

Generations/ejerskifte

Med vores nyeste tiltag stiller vi skarpt på overdragelse af virksomhed i form af enten generationsskifte eller salg til ny ejer.

Mange små- og mellemstore virksomheder har en ejer, der har arbejdet virksomheden op fra bunden og lagt mange, mange timer i at udvikle den
og skabe arbejdspladser. Uanset om ejeren har haft virksomheden i 5, 10, 20 eller 40 år, kommer der en dag, hvor han/hun overvejer at sælge.

For mange bliver det ved overvejelserne, fordi det måske er svært at hitte rede i, hvor man skal starte, hvem man skal få til at hjælpe sig og hvor man overhovedet skal finde tiden til at tænke tanker udover dem, der
har med drift at gøre.

Andre ejere ved måske godt, at tiden nærmer sig for et ejerskifte/generationsskifte, men skubber det foran sig og får ikke rigtigt
taget hul på det. Det kan der være mange gode årsager til.

For alle ejere af små- og mellemstore virksomheder, der overvejer et salg, gælder det, at det er en god idé at begynde planlægningen i god tid.

Business Djursland udbyder i samarbejde med Dania Erhverv og Corundum ApS et forløb med 8 moduler, hvor vi kommer hele vejen rundt om disciplinen
ejerskifte/generationsskifte. Forløbet er udviklet i et samarbejde mellem Erhvervsakademi Dania og Corundum ApS. Lisbeth Nyborg fra Corundum facilitere alle 8 moduler og har inviteret eksperter ind undervejs til at give deres bidrag.

Invitation 

MEAmidt afholder den 11.juni fra 8:30-16:00 arrangementet: Den digitale transformation (II): Digital værdiskabelse, Internet of Things, Blockchain teknologi samt e-handel. 


“Den digitale revolution bliver mindst lige så gennemgribende som den industrielle.” (citat Jan Damsgard).

”Navne som Mobilepay, Amazon, Google og Apple er efterhånden
kendt af alle. Men hvordan kan det passe at de spiller så store roller i
den digitale økonomi, som de gør? Hvorfor blev den danske app
Endomondo solgt for 575 millioner? Hvordan kan Facebook have et overskud
på mere end 12 milliarder dollars, når det er gratis at bruge?”

Et rigtig spændende MEA modul om digitalisering venter; nu har du
muligheden for at blive endnu klogere på digitaliseringens muligheder og
udfordringer!


Der kommes blandt andet in på: Digital værdiskabelse, Blockchain og dets potentiale, Internet of Things samt danske virksomheders muligheder for e-eksport.


Læs hele programmet og tilmeld dig her

Sammen står vi stærkere

Torsdag d. 19 april afholdte vi i samarbejde med Lederne Kronjylland årets første "Sammen står vi stærkere" arrangement. Det smukke Friland lagde location til arrangementet og både en beboer, samt en af indehaverne af den spændende restaurant Moment holdte oplæg om den livstil, som er på Friland og de valg, de har truffet. Friland er bygget med tanke på bæredygtighed og gældfrihed, som gør landsbyen til et unikt levested med masser af lokalt sammenhold. På Friland ligger ligeledes restaurant Moment, som skaber madoplevelser fra den omkringliggende natur og det enestående i den enkelte madoplevelse, som aldrig bliver forsøgt genskabt. Moment er af brugerne blevet kåret som bedste restaurant i Østjylland.

Derefter holdte to glade universitetsstuderende fra emplate oplæg om deres iværksættereventyr med en ny app, som kan sikre storcentrer mersalg og værdifulde dataanalyser.

Sidst, men ikke mindst fik vi besøg af Tommy Ahlers, der inden han blev minister, var kendt fra Løvens hule på DR samt flere succesfulde start ups. Tommy holdt foredrag under navnet TÆNK STORT og fortalte om sin rejse som iværksætter og om en kultur, hvor der ikke er plads til at fejle på trods af, hvor meget man lærer af netop det.

På dagen var vi så heldige at have det dejligste solskinsvejr og derfor blev der serveret kage og kaffe i Frilands smukke omgivelser, hvor der også var mulighed for rundvisning. Vi fra Business Djursland, vil gerne sige tak til alle for en fantastisk inspirerende dag og håber at endnu flere har lyst til at deltage i vores fremtidige arrangementer.

Ordinær generalforsamling

Den 15 marts afholdte vi generalforsamling i Kystvejens konferencecenter. Vi fik genvalgt vores tre bestyrelses medlemmer: Claus Elkjær, Rasmus Henriksen og Lars Hede samt suppleant Stig Wetterstrøm. Søren Stenberg blev valgt som ny suppleant og vi glæder os til samarbejdet. 

I formandens beretning fortalte Bjarne Nielsen om, hvordan vi har og forsat vil skabe værdi for vores medlemmer, blandt andet gennem netværk. Se den fulde beretning i videoen her.

Derefter kom aftenens keynote taler Grimur Fjeldsted på. I hans spændende og inspirerende foredrag, fortalte han om innovation, digitalisering og vigtigheden af altid at have fokus på menneskerne bag. Hans hovedbudskab var, at forandring ikke er let, og at vi med teknologien ikke skal erstatte mennesker, men lade den underbygge, det arbejde som kun vi mennesker kan lave. 

Aftenen sluttede af med en dejlig buffet på konferencecenteret, hvor der var god mulighed for at netværke og hygge. Alt i alt vil vi gerne sige tak for en fantastisk aften og vi håber at se jer alle og endnu flere til næste års generalforsamling.

TÆNK STORT

Den 19.april afholder vi i samarbejde med Lederne vores årlig Sammen står vi stærkere arrangement. Denne gang under titlen TÆNK STORT og med et fokus på digitalisering. Vi får blandt andet besøg af serieiværksætteren Tommy Ahlers, kendt fra løvernes hule på DR og grundlægger af ZYB. Han vil holde en times foredrag med mulighed for spørgsmål.

Arrangementet er gratis, men har en max kapacitet på 100 tilmeldinger og da mange billetter allerede er væk, opfordrer vi til, at du sikrer dig din billet hurtigst muligt. Se det fulde program og tilmeld dig her

Troels Lund Poulsen kommer til Djursland 

Beskæftigelsesministeren kommer til Djursland for at høre, hvad vi mener, der skal til for at sikre match mellem uddannelse, arbejdsmarked- og erhvervslivet. 


Så reserver allerede nu den 28. maj 2018 fra 15.30 - 18.00.

Lokation: Viden Djurs N.P. Josiassens Vej 44E 8500 Grenaa.
Arrangementet starter med at Leif Lahn byder velkommen sammen med Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og sammen giver de deres vurdering af erhverv- og arbejdsmarkeds udfordringer.

Derefter vil Bjarne Nielsen (formand Business Djursland) zoome ind på Djursland, og de konkrete udfordringer/muligheder vi har her, og hvordan der arbejdes med disse igennem kompetenceudvalget i Business Djursland

Ole Svit (direktør Viden Djurs) vil dernæst fortælle om Viden Djurs Skillz og de
gode partnerskabsaftaler med blandt andet med kommuner, Dansk Byggeri og Dansk industri.

Slutteligt vil repræsentanter fra Fagbevægelsen komme med deres input til dagens debat hvor der vil være mulighed for spørgsmål og indspark.

Kom med til en spændende eftermiddag med mulighed for at påvirke udviklingen af uddannelse, arbejdsmarkedet- og erhvervslivet på Djursland. Tilmeldingen til arrangementet vil senere blive lagt op på Business Djurslands hjemmeside, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Viden Djurs Skillz

Der er Jubel hos Viden Djurs. For selvom ungdomsårgangene bliver mindre, har det samlede optag på ungdomsuddannelserne nemlig slået alle rekorder. De unge på Djursland søger i højere grad til de lokale uddannelser. Viden Djurs er da også i konstant udvikling, for at sikre konkurrencedygtige og professionelle uddannelser med højt fagligt niveau.

Som et nyt tiltag, sikrer Viden Djurs Skillz de studerende to samtaler med virksomheder, der mangler praktikanter. Samtidig sikrer de også, at virksomhederne kommer i kontakt med minimum to topmotiverede og dygtige elever, som vil være et godt match for virksomheden.

Med tiltaget kommer der fokus på erhvervsuddannelserne for de unge og lige så vigtigt, den store talentmasse af unge, som virksomhederne på Djursland kan gøre brug af.

For mere information besøg Viden Djurs hjemmeside her

Ny iværksætteruddannelse

Fra idé til lokal- og specialproducerede fødevarer – skab ny forretning.

I et spændende samarbejde med Erhvervsakademi Dania og Kalø landbrugsskole har vi igangsat en nyt projekt: Iværksætteri i praksis - lokal- og specialproducerede fødevarer. En uddannelse for iværksættere.


Undervisningen består af 6 moduler og er tilrettelagt i samarbejde med Erhvervsakademi Dania og Kalø Landbrugskole, lokale fødevareproducenter og erhvervsforeninger.


Med sparring, undervisning og netværk får du en unik mulighed
for at udnytte det, du er bedst til og få hjælp til resten.


Læs mere på vores side om iværksætteri

Hjemmesiden under ombygning 

Vi håber I vil tage godt i mod vores nye hjemmeside. Vi er stadig i fuld gang med at skabe indholdet, så den bliver løbende opdateret. Der vil komme en masse ny information, hvor I blandt andet vil kunne læse om vores netværksklynger og politiske mærkesager. Vi har desuden et ønske om at opsatte en jobbank, så det bliver nemmere at rekruttere lokalt.

Med den nye medlemsoversigt, som snart kommer op, står vi stærkere sammen, da vi kan sikre væksten på Djursland ved at benytte de mange ressourcer, de andre medlemmer rummer. Benyt medlemsoversigten til at finde lokalt kvalitets arbejde næste gang du eksempelvis skal have nyt tag på eller købe kaffe til din virksomhed.

Tag et kig rundt og lad os gerne vide, hvad du synes. Forslag til, hvad der kan skabe værdi for jer som medlemmer, er guld værd.

Vi håber dette vil være med til, at vi som medlemmer sammen kan stå stærkere.

Silicon Valley-kulturen kommer til Djursland 

Få inspiration i særklasse, der kan give stor gevinst på flere måder.
Skal din virksomhed være på forkant med udviklingen og tilfredsstille kundernes og medarbejdernes behov i fremtiden?

På mange områder er Silicon Valley mange år foran, og vi henter derfor nu viden og inspiration derfra til Østjylland.

Mangaard Travel Group, coachen Morten Toft og Innovation Center Denmark arrangerer en konference onsdag 21. februar kl. 13.00-16.30 på Langsøgaard ved Rønde, der tager lidt af Silicon Valley til Østjylland indenfor emner som digitalisering, innovation og mindset.

Senere på året venter muligheden for at tage med på en erhvervsrejse til netop verdens Tech-hovedstad.

Konferencen vil byde på oplæg fra Søren Juul Jørgensen, direktør for Innovation Center Denmark, Steffen Vestergaard, netværksdirektør i Connect Denmark,René Damkjær, Regional Program Officer i Innovationsfonden, samt Grimur Fjeldsted, Digital Transformation & Innovation Advisor.

Læs mere her og tilmeld
her

Erhvervsakademi Danias deltids akademiuddannelser

Vil du viderebygge på faglige kompetencer eller
blive autoriseret mens du er i job?

Med Erhvervsakademi Danias deltids akademiuddannelser i VVS-installation eller El-installation får du mulighed for at opnå autorisation, mens du er i
beskæftigelse. Uddannelsen er fleksibel og på samme tekniske niveau som
fuldtidsuddannelsen, således at du kan opnå høje faglige kompetencer.

Startdato el-installatør: 21/3 2018. Startdato VVS-installatør: 15/3 2018

læs mere her og her

Spændende bestyrelsesposter i professionelle vand-bestyrelser

Få erfaring med professionelt bestyrelsesarbejde i et kommunalt ejet
selskab. Du kan lige nu blive kandidat til en post som kunderepræsentant i de to kommunalt ejede vandselskaber, AquaDjurs A/S i Norddjurs og Syddjurs Spildevand i Syddjurs.

En bestyrelsespost kan styrke dit netværk, dine kompetencer og dit cv.
Samtidig får du indflydelse på, hvordan 70 mio. kroner skal prioriteres hvert
år, hvem man skal samarbejde med, og hvordan strategien skal se ud for de næste mange år. Det har betydning for Djurslands vandmiljø, områdets omdømme og vores alles økonomi. 


Valgperioden er fire år fra april 2018 i Syddjurs Spildevand og tre år
i AquaDjurs. Der skal vælges to kunderepræsentanter, der sidder i bestyrelsen sammen med to medarbejderrepræsentanter og fem, der er udpeget af byrådet.

Læs mere om valget, bestyrelsesarbejdet og reglerne for at stille op som kandidat på vandselskabernes hjemmesider www.aquadjurs.dk og www.syddjursspildevand.dk. Her kan du også melde dig som
kandidat i perioden 17. januar-17. februar. Spred gerne dette budskab til andre, du tænker kunne være interesserede.

Den effektive håndværker

Kom med til et gratis morgenmøde hos Erhverv Randers onsdag d.28 februar kl. 7.00-9.30, hvor vi skal høre om, hvordan virksomheder arbejder med struktur og effektivisering på en måde, som gør hverdagen lettere og samtidig giver gladere kunder. Vi ser blandt andet på:
·Smarte (digitale) værktøjer fx brugen af mobilepay til fakturering (Proløn/Intempus)
· Rekruttering af de ”rigtige” medarbejdere (Jobcenter Randers)
· Garantier og sikkerheder (Vækstfonden/Sparekassen Kronjylland)
· Ejerskifte og virksomhedssalg (Kvist&Jensen)
· Struktur og ledelse i din hverdag (INDKOM)
Slutteligt vil der være mulighed for sparring og networking med andre håndværker virksomheder og udbydere af ydelser.
Læs mere og tilmeld dig
her

Vores nye kommunikationsmedarbejder

Vi kan med glæde meddele, at vi har fået flere kræfter på holdet i form af vores nye kommunikationsmedarbejder. Christine vil fremover være med til at styrke kommunikationen mellem os og medlemmerne, samt skabe indhold til hjemmesiden.
Christine blev valgt ud fra et felt af kvalificerede ansøgere, hvor vi prioriterede relevante egenskaber som kendskab til sociale medier, innovativ tankegang og en personlighed, som gik godt i spænd med resten af holdet. Vi ser meget frem til samarbejdet med Christine og håber I vil tage godt i mod hende.

Nytårskur 

Fredag 5. januar havde vi inviteret alle med interesse i erhvervsudviklingen på Djursland til Nytårskur på toppen af Djursland, hvor vi efter at have ønsket hinanden Godt Nytår fik Netværket og blev klogere på hvordan Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune ser mulighederne for erhvervsudvikling i 2018. Også formanden gav en kort status på Business Djursland i foreningens første 11 måneder, samt løftede sløret for "DET INNOVATIVE DJURSLAND" der skal samle og løfte vækstmulighederne for Djursland i fremtiden. 


Tak for nogle hyggelige timer til jer alle der deltog.

Erhvervsprisen 2017

Business Djursland er stolte af alle 21 Gazeller på Djursland, hvorfor vi uden hensyntagen til om de er medlem eller ej i Business Djursland, har valgt at nominere alle Gazeller på Djursland til prisen.


Prisen gik fuldt fortjent til Kystvejens Konferencecenter i Grenaa der havde modtaget godt 20% af de afgivne stemmer. Sammen med stemmerne fulgte denne karakteristik af Kystvejens Konferencecenter; 


"Det er et hyggeligt sted at komme, og det er med til at repræsentere Djursland på en positiv måde for gæster udefra. Samtidig er det fedt, at virksomheder har deres daglige gang i huset. Her er ikke bare liv - her er erhvervsliv!"


STORT TILLYKKE med æren og prisen, som vi håber kan inspirere til fortsat udvikling for jer og alle os andre der driver virksomhed på Djursland.

Ét helt innovativt Djursland

Business Djursland er på vej med DET INNOVATIVE DJURSLAND.


Det innovative Djursland lanceres i 2018 og vil være et bredt samarbejde med deltagelse af kommuner, videninstitutioner, fagbevægelse, væksthuset og med Business Djursland som facilitator. 


Nogle inspirerende og innovative mennesker satte sig i oktober sammen til et afdækkende møde i oktober 2016, og kunne konstatere, at der stadig mangler fokus på helheden Djursland, da særligt kommunerne markedsføre erhverv med fokus på egen kommune og ikke som et samlet Djursland. 


”Vi mangler den fælles fortælling, strukturering af information- og erhvervstilbud, samt ikke mindst den fælles koordinerede branding af erhvervsmulighederne på Djursland udtaler formand Bjarne Nielsen”.

Cirkulært innovationsnetværk

Business Djursland og uddannelsesinstitutionen Viden Djurs etablerer i 2018 sammen med Syddjurs Kommunes Erhvervsafdeling et cirkulært innovations-netværk på Djursland. Det overordnede formål med netværket er at accelerere den cirkulære økonomi's potentialer på Djursland, så der bliver skabt vækst og arbejdspladser på en bæredygtig måde.


Netværket har plads til op til 20 virksomheder, som bibringes viden og
kompetencer til at afdække egen virksomheds potentialer inden for cirkulær
økonomi, indgå nye partnerskaber og udvikle cirkulære produkter og løsninger.

Er du interesseret og vil vide mere om netværket, kan du kontakte Erhvervskonsulent Bine Boldsen på mail eller formand Bjarne Nielsen ligeledes på
mail

Flere tværfaglige netværk skabt

Bestyrelsesmedlem i Business Djursland Lars Hede, der er formand for netværksudvalget udtaler; ”Vore antagelser om at virksomhederne på
Djursland ikke ser- og arbejder med kommunegrænser, og gerne vil netværke med henblik på at vækste den enkelte, virksomhederne- og Djursland beretter at der er stor interesse for det nyligt etablerede tværfaglige netværk, og vi har i
skrivende stund nu etableret 3 tværfaglige netværk, og vi ønsker ligeledes på
sigt at arbejde med at skabe nogle faglige netværk- og klynger der sammen kan
løfte opgaver den enkelte ikke kan”.


Er du interesseret og vil vide mere om vore tværfaglige netværk, eller har du idéer til fremtidige faglige netværk- og klynger kan du kontakte Lars Hede på mail.

Vinderen af årets innovationcamp

Vindergruppe kåret!

Gennem ugen har eleverne på VID-Gymnasier været i gang med iCamp-projektet, og nu er en vinder endelig fundet, gruppe 7!


Der har været stor intensitet blandt grupperne, mange af grupperne er kommet op med gode løsninger, men der kan kun være 1 vinder af Innovationsprisen.


Vindergruppen vandt på baggrund af den bedste innovationsidé.
Gruppen formåede at arbejde rigtig godt sammen, som vi har dokumenteret hele vejen igennem iCampen. Det gode samarbejde mellem hhx og htx har gjort, at de kunne komme med en god og helstøbt løsning til deres virksomhed, Grenaa Havn.

Vindergruppen er altså gruppe nr. 7 bestående af Regitze, Camilla, Dunia, Cecilie, Oliver, Mads, Kathrine, Robin og Sebastian fra 1.m og 1.kity.
Gruppe 7 var så heldige og dygtige, at de både vandt Innovationsprisen og publikumsprisen. Stort tillykke!


Ved udgangen af november foretages med hjælp fra IT-forum og Væksthuset en ”Digital Matchning”, hvor de mange deltagende virksomheder, kan blive hjulpet videre med de tilbudte løsninger.

Formanden for Business  Djursland udtaler; "Vi ser frem til at se idéerne implementeret i virksomhederne og blive til vækst  for Djursland" 

Nyheder i øvrigt 

Business Djursland sørger også for at du altid nemt kan finde det seneste nye fra henholdsvis Syddjurs- og Norddjurs Kommune, og dette kan du gøre via nedenstående links til henholdsvis Erhvervsservice Syddjurs og Erhvervsservice Norddjurs.

Artikler fra Business Djursland

Herunder kan du se- og læse vore artikler i Erhverv Djursland.

En del af et stærk netværk

Ønsker du også at blive en del af "DET INNOVATIVE DJURSLAND" så meld dig ind i Business Djursland ved at klikke  her.