Nyheder fra Business Djursland

Silicon Valley-kulturen kommer til Djursland 

Få inspiration i særklasse, der kan give stor gevinst på flere måder.
Skal din virksomhed være på forkant med udviklingen og tilfredsstille kundernes og medarbejdernes behov i fremtiden?

På mange områder er Silicon Valley mange år foran, og vi henter derfor nu viden og inspiration derfra til Østjylland.

Mangaard Travel Group, coachen Morten Toft og Innovation Center Denmark arrangerer en konference onsdag 21. februar kl. 13.00-16.30 på Langsøgaard ved Rønde, der tager lidt af Silicon Valley til Østjylland indenfor emner som digitalisering, innovation og mindset.

Senere på året venter muligheden for at tage med på en erhvervsrejse til netop verdens Tech-hovedstad.

Konferencen vil byde på oplæg fra Søren Juul Jørgensen, direktør for Innovation Center Denmark, Steffen Vestergaard, netværksdirektør i Connect Denmark,René Damkjær, Regional Program Officer i Innovationsfonden, samt Grimur Fjeldsted, Digital Transformation & Innovation Advisor.

Læs mere her og tilmeld
her

Erhvervsakademi Danias deltids akademiuddannelser

Vil du viderebygge på faglige kompetencer eller
blive autoriseret mens du er i job?

Med Erhvervsakademi Danias deltids akademiuddannelser i VVS-installation eller El-installation får du mulighed for at opnå autorisation, mens du er i
beskæftigelse. Uddannelsen er fleksibel og på samme tekniske niveau som
fuldtidsuddannelsen, således at du kan opnå høje faglige kompetencer.

Startdato el-installatør: 21/3 2018. Startdato VVS-installatør: 15/3 2018

læs mere her og her

Spændende bestyrelsesposter i professionelle vand-bestyrelser

Få erfaring med professionelt bestyrelsesarbejde i et kommunalt ejet
selskab. Du kan lige nu blive kandidat til en post som kunderepræsentant i de to kommunalt ejede vandselskaber, AquaDjurs A/S i Norddjurs og Syddjurs Spildevand i Syddjurs.

En bestyrelsespost kan styrke dit netværk, dine kompetencer og dit cv.
Samtidig får du indflydelse på, hvordan 70 mio. kroner skal prioriteres hvert
år, hvem man skal samarbejde med, og hvordan strategien skal se ud for de næste mange år. Det har betydning for Djurslands vandmiljø, områdets omdømme og vores alles økonomi. 


Valgperioden er fire år fra april 2018 i Syddjurs Spildevand og tre år
i AquaDjurs. Der skal vælges to kunderepræsentanter, der sidder i bestyrelsen sammen med to medarbejderrepræsentanter og fem, der er udpeget af byrådet.

Læs mere om valget, bestyrelsesarbejdet og reglerne for at stille op som kandidat på vandselskabernes hjemmesider www.aquadjurs.dk og www.syddjursspildevand.dk. Her kan du også melde dig som
kandidat i perioden 17. januar-17. februar. Spred gerne dette budskab til andre, du tænker kunne være interesserede.

Den effektive håndværker

Kom med til et gratis morgenmøde hos Erhverv Randers onsdag d.28 februar kl. 7.00-9.30, hvor vi skal høre om, hvordan virksomheder arbejder med struktur og effektivisering på en måde, som gør hverdagen lettere og samtidig giver gladere kunder. Vi ser blandt andet på:
·Smarte (digitale) værktøjer fx brugen af mobilepay til fakturering (Proløn/Intempus)
· Rekruttering af de ”rigtige” medarbejdere (Jobcenter Randers)
· Garantier og sikkerheder (Vækstfonden/Sparekassen Kronjylland)
· Ejerskifte og virksomhedssalg (Kvist&Jensen)
· Struktur og ledelse i din hverdag (INDKOM)
Slutteligt vil der være mulighed for sparring og networking med andre håndværker virksomheder og udbydere af ydelser.
Læs mere og tilmeld dig
her

Vores nye kommunikationsmedarbejder

Vi kan med glæde meddele, at vi har fået flere kræfter på holdet i form af vores nye kommunikationsmedarbejder. Christine vil fremover være med til at styrke kommunikationen mellem os og medlemmerne, samt skabe indhold til hjemmesiden.
Christine blev valgt ud fra et felt af kvalificerede ansøgere, hvor vi prioriterede relevante egenskaber som kendskab til sociale medier, innovativ tankegang og en personlighed, som gik godt i spænd med resten af holdet. Vi ser meget frem til samarbejdet med Christine og håber I vil tage godt i mod hende.

Nytårskur 

Fredag 5. januar havde vi inviteret alle med interesse i erhvervsudviklingen på Djursland til Nytårskur på toppen af Djursland, hvor vi efter at have ønsket hinanden Godt Nytår fik Netværket og blev klogere på hvordan Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune ser mulighederne for erhvervsudvikling i 2018. Også formanden gav en kort status på Business Djursland i foreningens første 11 måneder, samt løftede sløret for "DET INNOVATIVE DJURSLAND" der skal samle og løfte vækstmulighederne for Djursland i fremtiden. 


Tak for nogle hyggelige timer til jer alle der deltog.

Erhvervsprisen 2017

Business Djursland er stolte af alle 21 Gazeller på Djursland, hvorfor vi uden hensyntagen til om de er medlem eller ej i Business Djursland, har valgt at nominere alle Gazeller på Djursland til prisen.


Prisen gik fuldt fortjent til Kystvejens Konferencecenter i Grenaa der havde modtaget godt 20% af de afgivne stemmer. Sammen med stemmerne fulgte denne karakteristik af Kystvejens Konferencecenter; 


"Det er et hyggeligt sted at komme, og det er med til at repræsentere Djursland på en positiv måde for gæster udefra. Samtidig er det fedt, at virksomheder har deres daglige gang i huset. Her er ikke bare liv - her er erhvervsliv!"


STORT TILLYKKE med æren og prisen, som vi håber kan inspirere til fortsat udvikling for jer og alle os andre der driver virksomhed på Djursland.

Ét helt innovativt Djursland

Business Djursland er på vej med DET INNOVATIVE DJURSLAND.


Det innovative Djursland lanceres i 2018 og vil være et bredt samarbejde med deltagelse af kommuner, videninstitutioner, fagbevægelse, væksthuset og med Business Djursland som facilitator. 


Nogle inspirerende og innovative mennesker satte sig i oktober sammen til et afdækkende møde i oktober 2016, og kunne konstatere, at der stadig mangler fokus på helheden Djursland, da særligt kommunerne markedsføre erhverv med fokus på egen kommune og ikke som et samlet Djursland. 


”Vi mangler den fælles fortælling, strukturering af information- og erhvervstilbud, samt ikke mindst den fælles koordinerede branding af erhvervsmulighederne på Djursland udtaler formand Bjarne Nielsen”.

Cirkulært innovationsnetværk

Business Djursland og uddannelsesinstitutionen Viden Djurs etablerer i 2018 sammen med Syddjurs Kommunes Erhvervsafdeling et cirkulært innovations-netværk på Djursland. Det overordnede formål med netværket er at accelerere den cirkulære økonomi's potentialer på Djursland, så der bliver skabt vækst og arbejdspladser på en bæredygtig måde.


Netværket har plads til op til 20 virksomheder, som bibringes viden og
kompetencer til at afdække egen virksomheds potentialer inden for cirkulær
økonomi, indgå nye partnerskaber og udvikle cirkulære produkter og løsninger.

Er du interesseret og vil vide mere om netværket, kan du kontakte Erhvervskonsulent Bine Boldsen på mail eller formand Bjarne Nielsen ligeledes på
mail

Flere tværfaglige netværk skabt

Bestyrelsesmedlem i Business Djursland Lars Hede, der er formand for netværksudvalget udtaler; ”Vore antagelser om at virksomhederne på
Djursland ikke ser- og arbejder med kommunegrænser, og gerne vil netværke med henblik på at vækste den enkelte, virksomhederne- og Djursland beretter at der er stor interesse for det nyligt etablerede tværfaglige netværk, og vi har i
skrivende stund nu etableret 3 tværfaglige netværk, og vi ønsker ligeledes på
sigt at arbejde med at skabe nogle faglige netværk- og klynger der sammen kan
løfte opgaver den enkelte ikke kan”.


Er du interesseret og vil vide mere om vore tværfaglige netværk, eller har du idéer til fremtidige faglige netværk- og klynger kan du kontakte Lars Hede på mail.

Vinderen af årets innovationcamp

Vindergruppe kåret!

Gennem ugen har eleverne på VID-Gymnasier været i gang med iCamp-projektet, og nu er en vinder endelig fundet, gruppe 7!


Der har været stor intensitet blandt grupperne, mange af grupperne er kommet op med gode løsninger, men der kan kun være 1 vinder af Innovationsprisen.


Vindergruppen vandt på baggrund af den bedste innovationsidé.
Gruppen formåede at arbejde rigtig godt sammen, som vi har dokumenteret hele vejen igennem iCampen. Det gode samarbejde mellem hhx og htx har gjort, at de kunne komme med en god og helstøbt løsning til deres virksomhed, Grenaa Havn.

Vindergruppen er altså gruppe nr. 7 bestående af Regitze, Camilla, Dunia, Cecilie, Oliver, Mads, Kathrine, Robin og Sebastian fra 1.m og 1.kity.
Gruppe 7 var så heldige og dygtige, at de både vandt Innovationsprisen og publikumsprisen. Stort tillykke!


Ved udgangen af november foretages med hjælp fra IT-forum og Væksthuset en ”Digital Matchning”, hvor de mange deltagende virksomheder, kan blive hjulpet videre med de tilbudte løsninger.

Formanden for Business  Djursland udtaler; "Vi ser frem til at se idéerne implementeret i virksomhederne og blive til vækst  for Djursland" 

Nyheder i øvrigt 

Business Djursland sørger også for at du altid nemt kan finde det seneste nye fra henholdsvis Syddjurs- og Norddjurs Kommune, og dette kan du gøre via nedenstående links til henholdsvis Erhvervsservice Syddjurs og Erhvervsservice Norddjurs.

Artikler fra Business Djursland

Herunder kan du se- og læse vore artikler i Erhverv Djursland.

En del af et stærk netværk

Ønsker du også at blive en del af "DET INNOVATIVE DJURSLAND" så meld dig ind i Business Djursland ved at klikke  her.