NYHEDSBREV JULI 2019

Formandens sommerhilsen

Med stålsat vilje til at gøre en forskel for vækst og udvikling på Djursland.


BUSINESS DJURSLAND er for alvor tilbage på sporet. Bestyrelsen har afviklet sit første bestyrelsesmøde, opgaver er fordelt, opfølgning og flere nye tiltage er på vej.

Business Djursland springer ud i takten til dansen af Djurslands studenter. Bestyrelse er de sidste dage af juni travlt beskæftiget med uddeling af flidspræmier.
BD uddeler traditionen tro, 4 x 1000,00 kr. og det er en del af vores mangeårige tætte samarbejde med Viden Djurs. Det er uddannelsesinstitutionen, der forestår udpegning af modtagerne, men selve overrækkelsen sker i forbindelse med dimensionen på skolerne. Alle demitanter får ved denne lejlighed en hilsen fra Djurslands Erhvervsliv med på livets rejse. Bestyrelsen har besluttet forud for næste års uddeling at evaluere på vores synliggørelse i dette felt for at vurdere, om der skal ændres og evt. udvides på denne politik.

Det er en skøn årstid, med sang, langsomt kørende studentervogne, og nu også en ny regering for Danmark. Den lokale Socialdemokratiske politiker, Leif Lahn, blev ikke tildelt ministerpost ved fordelingen af disse. Jeg tænker således, at Leif vil kunne afse endnu mere tid til at engagere sig i vækst og udvikling for Djursland. Som nævnt ved vælgermøde på Gl. Estrup, så vil BD fremadrettet arbejde for en tættere relation til vore MF'er, og gøre brug af deres adgang til magtens korridorer. Allerede på dagen, hvor Mette Frederiksen præsenterer sin nye regering, tales der om en ”Nordjysk overvægt” af ministre. Bl.a. derfor skal vore lokale MF'er vide at Djursland, og Østjylland har brug for deres opmærksomhed.

Som erhvervsdrivende har vi alle en udfordring i at afse tid til at nyde sommeren, komme ned i gear, og ha' tid til at vælge hverdagen fra. På Djursland er vi så privilegerede, at vores natur er én af de mest eftertragtede i Danmark. Vi har det hele GANSKE TÆT PÅ, ja faktisk lige uden for døren. Så husk at gøre brug af den mulighed. Tag en aftenstund, eller en morgenstund, det giver én fantastisk mulighed for ro og for at tænke dén tanke, du ikke tænker i hverdagen. Sidst i nyhedsbrevet finder du en spise- guide til disse skønne stunder.

Jeg ønsker alle en rigtig god sommer.

De bedste hilsner
Ole Sørensen


CIRKULÆRT INNOVATIONSNETVÆRK I SYDDJURS KOMMUNE
- og du kan være med!

Hvad er et cirkulært innovationsnetværk?

Det er netværk, som beskæftiger sig med bæredygtig udvikling og i ordet cirkulær ligger, at virksomhedens drift og udvikling forstås i en bæredygtig cyklus, hvor ressourcer både materielle, menneskelige og økonomiske ses i et bæredygtighedsperspektiv.
Netværket arbejder derfor med meningsfyldt forretningsudvikling, der fører til en styrkelse indenfor viden om og metoder til at arbejde med cirkulær forretningsudvikling.

Hvad kan det cirkulære innovationsnetværk tilbyde virksomhederne i Syddjurs kommune?

I netværk klædes virksomheder på med viden og kompetencer til at afdække potentialer, indgå nye partnerskaber og udvikle innovative løsninger i den cirkulære økonomi. Dette kan eksempelvis være genbrug af plastik, byggematerialer eller præsentation af metoder til at arbejde med bæredygtige projekter. I foråret 2020 bliver et tema social bæredygtighed.


Hvordan bliver man medlem af netværket? og hvor mange er i netværket pt.?

Netværket består af ca. 30 virksomheder.
For at blive medlem af netværket, kan en virksomhed med fordel deltage som gæst ved et møde, efter aftale med projektlederen, for at se om det kunne have interesse at blive medlem. Derefter er det formelle klaret med en mail eller et opkald til undertegnede.


Hvilke typer arrangementer/netværksmøder har I haft tidligere?  Kan du sige noget om de kommende møder?

Arrangementer er typisk arrangeret hos en værtsvirksomhed, der enten er med i netværket i forvejen, eller er interesseret i, at vide mere om cirkulær økonomi. Der er oftest et gennemgående tema for mødet.

Om Torben Kyster Nielsen

Jeg er ansat som erhvervs- og udviklingskonsulent i Syddjurs Kommune, hvor jeg arbejder med erhvervsfremme i form af projekter og

netværksarbejde, der skal understøtte både det politiske arbejde med erhvervsudvikling, samt de lokale virksomheder i Syddjurs Kommune.Morgenmøde med Morten Albæk
3. oktober i Aarhus Lufthavn 

Sæt kryds i kalenderen allerede nu. Torsdag 3. oktober 2019 fra 8:00 - 11:00 inviterer vi til morgenmøde med erhvervsleder og filosof Morten Albæk. Dagen byder på et tætpakket program med fokus på Djurslands mange gode lokale netværk. Alle de forskellige netværk kan noget på hver deres måde, og i samarbejde kan vi endnu mere. Derfor inviterer vi alle erhvervsdrivende, virksomheder og allerede eksisterende netværk til at mødes til et fælles netværksarrangement med henblik på at vise dig som erhvervsdrivende, hvad vi kan, hvis vi står sammen om det lokale erhvervsliv. Så derfor - sæt kryds i kalenderen allerede nu.
NB. Endeligt tidspunkt og program kommer ud snarest.